23948sdkhjf

TDC-aktie stiger fire milliarder efter konsortiums bud

Efter en begivenhedsrig mandag lukker TDC's aktie i et plus på over 13 procent.
Der var efterspørgsel efter TDC-aktien på den københavnske fondsbørs mandag. Aktien gik i vejret samme dag, som TDC oplyste, at et konsortium har afgivet et bud på alle selskabets aktier.

I alt nåede aktien at stige 13,39 procent i værdi - en stigning, der svarer til en værdiforøgelse på 4,7 milliarder kroner af den samlede aktieværdi.

De potentielle købere af TDC består af PFA Pension, PKA Pension, ATP og investeringsbanken Macquarie. De har ifølge en meddelelse fra TDC budt 50,25 kroner per aktie for alle selskabets aktier.

Det giver buddet en samlet værdi på 40,8 milliarder kroner.

Aktieanalytiker hos Sydbank Morten Imsgard forklarer, at buddet har sat aktionærer i en mere sikker position.

- De seneste dage har været præget af en lind rygtestrøm om, at nogle ville købe TDC. I dag har vi fået syn for sagen, siger han.

- Der er et konsortium af blandt andet danske pensionskasser, som nu også har formaliseret et bud, aktionærerne kan tage stilling til.

TDC's bestyrelse har anbefalet at tage imod tilbuddet. Men accepten betyder, at aktionærerne efterlades med et valg mellem to forskellige veje for TDC, forklarer Morten Imsgard.

- Den fremtidsvision, som konsortiet har, deler bestyrelsen overhovedet ikke. De kan ikke se værdien i at splitte TDC op i to selskaber og satse på netværksinfrastrukturen i et selvstændigt selskab, siger han.

Modsat har ledelsen i TDC præsenteret en plan om opkøb af MTG Nordic, der blandt andet står for TV3, Viasat og Viaplay. Det ville i stedet betyde, at TDC ville satse på at gøre sig gældende i konkurrencen på indhold.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078